Vandaag ontvingen alle leden van de coronacommissie van de stad Herentals een mail van Liese Bergen, voorzitster van sp.a Herentals. Liese vraagt om een positieve, creatieve en lokale vaccinatiecampagne te organiseren.

Campagne met lokale helden

Liese Bergen: "De locatie waar ons vaccinatiecentrum komt, is bekend. Nu moeten we proberen om zoveel mogelijk mensen te overtuigen om zich te laten vaccineren.

Ook hierin is een rol voor de stad weggelegd: via een campagne met lokale helden kunnen we mensen over de streep trekken. Want hoe meer mensen we overtuigen, hoe meer mensen we beschermen tegen het coronavirus en hoe sneller we opnieuw van onze vrijheid kunnen genieten.

Een creatieve, lokale promo-en informatiecampagne met lokale helden uit de zorg, lokale zelfstandigen, lokale creatievelingen, inwoners die corona gehad hebben, lokale sporthelden, enz. kan twijfelaars over de streep trekken om zich toch te laten vaccineren.

We kunnen deze campagne zichtbaar maken via sociale media, maar evenzeer via affiches die we verspreiden in onze stad."

Speciale aandacht voor 80-plussers

Daarnaast vindt de sp.a voorzitster het belangrijk om iedereen te bereiken en vraagt ze speciale aandacht voor 80-plussers. "Via een belronde kunnen we hen de vraag stellen of ze zich willen laten vaccineren en of ze wel zelfstandig in het vaccinatiecentrum kunnen geraken.

Dat is immers niet centraal gelegen en moeilijk bereikbaar voor sommige mensen. Herentalsenaren die niet de gelegenheid hebben om op eigen houtje het vaccinatiecentrum te bezoeken, moeten dat kunnen melden aan de stad. Dit probleem moet opgelost worden. Het oprichten van een meldpunt, elektronisch en telefonisch, is dus belangrijk."

Liese Bergen legt haar voorstellen voor aan de coronawerkgroep en hoopt op steun. "In die werkgroep zetelen mensen van verschillende partijen en experts. Ik zit er zelf niet in, maar vind het toch belangrijk om ook mijn steentje bij te dragen.

Dit is iets wat partijgrenzen overstijgt en wat we samen moeten realiseren. Ik hoop alleszins op een positief antwoord." Foto Nnieuws.